Ιστορία

Η αρχή

Ο Δημήτρης Τριπολιτσιώτης είναι λάτρης της φυσικής κατάστασης της ευεξίας και της ζωής είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα και ξεκίνησε ως αθλητής του στίβου στο άλμα εις μήκος και μετέπειτα ασχολήθηκε με το άθλημα της σωματοδόμησης/bodybuilding.

Ανακαλύπτοντας το πάθος του μέσω της σωματοδόμησης ξεκίνησε να συμμετέχει ενεργά στο χώρο συμμετέχοντας σε αρκετούς αγώνες bodybuilding αλλά παράλληλα εξέλιξε τις γνώσεις του παρακολουθώντας σεμινάρια προπονητικής και διατροφολογίας.

Οι δυσκολίες

Εργαζόμενος σε κατάστημα συμπληρωμάτων διατροφής ως πωλητής και σύμβουλος στην ορθή χρήση των συμπληρωμάτων, αγωνιζόταν σε διαφόρους αγώνες σωματοδόμησης όπου χρίστηκε 2 φόρες πρωταθλητή Ελλάδος στην κατηγορία junior με δεύτερες θέσεις δίπλα σε καταξιωμένους αθλητές του χώρου.

Μέσα από προβλήματα, προσωπικά λάθη και παραδόξως, παχυσαρκία, ο Δημήτρης τελικά αγωνίστηκε ξανά και το 2018 κατέκτησε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη και έγινε πανελλήνιος πρωταθλητής.

Οι επιτυχίες

Την Πανελλήνια πρωτιά ακολούθησαν πολλές ακόμα επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο με σημαντικότερες: 2′ θέση στην κατηγορία open στο amateur Olympia στο Coventry της Αγγλίας, 2′ θέση στην κατηγορία open στο fitparade classic στην Βουδαπέστη την Ουγγαρίας, 4′ η θέση στην κατηγορία open στο GoldenTimes Bodybuilding Grand Prix στην Κίνα και 3′ θέση στην κατηγορία open στο amateur Olympia στην Πορτογαλία.

Ο νικητής

Το 2019 ο Δημήτρης ως περήφανος ιδιοκτήτης της δικής του επιχείρησης πλέον κατέλαβε την 1′ θέση στην κατηγορία open αλλά και τον γενικό τίτλο στο Kai Greene classic στην Πάντοβα της Ιταλίας σαν αποτέλεσμα να κερδίσει την επαγγελματική κάρτα της IFBB και να μπει στο πάνθεον των ελαχίστων Ελλήνων που το έχουν καταφέρει.

Νιώθοντας την ζεστασιά της επιτυχίας και αποδοχής, ζει πλέον το όνειρο ενός bodybuilder μέσα στης δύσκολες εποχές και τη σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας των καιρών μας.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον Διονύση Σάμιο ως εργοδότη, υποστηρικτή και σύμβουλο ζωής που με βοήθησε στην προσωπική και επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Τον Λευτέρη Φιντικάκη που σε έμενα είδε ένα πολλά υποσχόμενο αθλητή και εγώ ένα μέντορα και καθοδηγητή προς το δρόμο για την επιτυχία και παράλληλα ένα φίλο ζωής. Καθώς θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους καλούς μου φίλους που στέκονταν πάντα δίπλα μου στα δύσκολα αλλά και στις επιτυχίες και ήταν περήφανοι και χαρούμενοι με τα επιτεύγματα μου. Είμαι στην ευχάριστη θέση να βοηθήσω τον καθένα ξεχωριστά να βελτιώσει την υγεία του την ευεξία του και εντέλη την ζωή του.”

– Δημήτρης Τριπολιτσιώτης

×